Sources of Innovation Ch2

Topics: Technology transfer, Innovation, Research Pages: 16 (2736 words) Published: June 22, 2014
Chapter 2
Sources of Innovation

True/False

1. Sometimes knowing a field too well can stifle creativity.

Answer: True
Difficulty: Moderate
Page: 19

2. The organization’s structure, routines, and incentives can thwart individual creativity, but not amplify it.

Answer: False
Difficulty: Moderate
Page: 20

3. Sometimes paying people for suggestions undermines creativity because it focuses their shift on extrinsic motivation.

Answer: True
Difficulty: Hard
Page: 20

4. Though a generalist by nature, inventors are specialists in the field in which they invent.

Answer: False
Difficulty: Moderate
Page: 21

5. Innovation often originates with those who create solutions for their own needs.

Answer: True
Difficulty: Easy
Page: 22

6. The qualities that make people inventive do not necessarily make them entrepreneurial.

Answer: True
Difficulty: Moderate
Page: 22

7. Manufacturers typically create new product innovations in order to profit from the sale of the innovation to customers.

Answer: True
Difficulty: Moderate
Page: 23

8. Firms consider their in-house R&D to be their least important source of innovation, but still feel it is necessary to possess.

Answer: False
Difficulty: Easy
Page: 25

9. The most frequent collaborations are between firms and their customers, suppliers, and local universities.

Answer: True
Difficulty: Moderate
Page: 26

10. A complementor is a company or individual that produces goods or services that enhance the value of another product.

Answer: True
Difficulty: Easy
Page: 27

11. The creation of university technology transfer offices accelerated rapidly in the United States after the Bayh-Dole Act was passed.

Answer: True
Difficulty: Easy
Page: 28

12. The Small Business Technology Transfer (STTR) program facilitates partnerships between small businesses and nonprofit research institutions.

Answer: True
Difficulty: Moderate
Page: 29

13. Science parks often give rise to technology clusters that have long-lasting and self-reinforcing advantages.

Answer: True
Difficulty: Moderate
Page: 30

14. Collaborative research is especially important in high-technology sectors.

Answer: True
Difficulty: Moderate
Page: 31

15. Technology clusters may span a region as narrow as a city or as wide as a group of neighboring countries.

Answer: True
Difficulty: Moderate
Page: 32

16. A cluster of firms with high innovation productivity will discourage other firms from establishing themselves in the same area.

Answer: False
Difficulty: Easy
Page: 33

17. The degree to which innovative activities are geographically clustered does not depend on the national differences in the way technology development is funded or protected.

Answer: False
Difficulty: Moderate
Page: 34

18. The likelihood of technological spillovers varies across countries.

Answer: True
Difficulty: Moderate
Page: 35

19. A knowledge broker puts existing information to use in new and profitable ways.

Answer: True
Difficulty: Moderate
Page: 36

20. Research suggests that most innovation is due to the discovery of something fundamentally new.

Answer: False
Difficulty: Hard
Page: 36

Multiple Choice

21. Which of the following products would be considered novel? a. A detergent advertises that it can remove spots.
b. A company announces it has produced a recreational hovercraft for sale in toy stores. c. A cell phone company announces that it now offers text messaging. d. A college announces it will install artificial turf on its football field.

Answer: b
Difficulty: Hard
Page: 18-19

22. Which of the following persons is most likely to come up with a new way of manufacturing socks for a textile company? a. Bill, who has been the mechanic working on the current socks manufacturing equipment for the last 15 years. He proudly states that he is a true expert on every aspect of these machines. b. Kate, who knows...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Sources of Innovation Essay
  • Sources of Innovation Essay
  • Innovation Essay
  • Source of innovation Essay
  • innovation report Essay
  • Innovation Essay
  • Innovation Essay
  • Innovation Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free